Kanapka z awokado i szarpanym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Skrop oliwą oraz przyprawą do ryb Knorr. Gotuj na parze przez ok 20 minut.

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - Krok 1

Krok 2

Cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dojrzałe awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki, łyżką wyjmij miąższ i rozgnieć go w misce. Dodaj przyprawę Adobo Knorr i cebulkę. Wymieszaj.

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - Krok 2

Krok 3

W tosterze lub na patelni przygotuj dwie grzanki.

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - Krok 3

Krok 4

Na grzance połóż pastę z awokado. Gotowego łososia nakładaj na kanapkę widelcem szarpiąc na mniejsze kawałki.

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - Krok 4

Krok 5

Na wierzchu kanapki połóż listki kolendry, skrop oliwą i posyp szczyptą przyprawy Adobo Knorr. Podawaj jako lekki obiad lub przekąska w ciągu dnia.

Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej kanapki z awokado możesz również dodać plastry pomidora. Zobacz przepis!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z awokado i szarpanym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z awokado i szarpanym łososiemKanapka z awokado i szarpanym łososiem

Czy kanapki mogą być odkrywcze i oryginalne? Oczywiście! Przykładem jest nasza dzisiejsza propozycja na kanapkę z awokado i szarpanym łososiem. Z pewnością posmakuje miłośnikom oryginalnych dań, które sprawdzą się zarówno w porze obiadowej, jak i na śniadanie. Kanapki cechują prostota i krótki czas przygotowania. Wystarczy poświęcić maksymalnie 30 minut, aby danie pojawiło się na waszym stole. Kanapki z awokado i łososiem są również idealną propozycją na pyszny lunch do pracy.

Dla kogo?

Dla każdego zwolennika szybkiej, prostej i pysznej kuchni!

Na jaką okazję?

Kanapki z szarpanym łososiem i awokado to doskonały pomysł na oryginalny lunch. Przygotujcie je również na śniadanie lub zabierzcie ze sobą do pracy. Są także świetną propozycją na wzbogacenie menu domowej imprezy.

Czy wiesz, że?

Kolendra to przyprawa znana od najdawniejszych czasów. Jej nasiona znaleziono nawet w grobowcu faraona Tutenchamona. Do europejskich kuchni trafiła za sprawą starożytnych Rzymian i Greków, którzy rozpowszechnili ją na całym kontynencie. Dziś jest jedną z najpopularniejszych przypraw, stosowaną przede wszystkim w kuchni azjatyckiej, portugalskiej, marokańskiej i gruzińskiej.

Dla urozmaicenia:

Kanapkę możecie wzbogacić plastrami pomidora.