Naleśniki z bananem, kokosem i sokiem z limonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki kokosowe z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

165 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miseczki i zmiksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2

Naleśniki usmaż na maśle na złoto z obu stron. Banany pokrój na grube plasterki, a z limonki wyciśnij sok i obierz ją ze skórki, którą zetrzyj. Banany wrzuć na rozgrzane masło i posyp cukrem.

Krok 3

Smaż, aż zbrązowieją i dolej sok. Na naleśniki nakładaj banany, polewaj je sokiem i posypuj wiórkami oraz skórką z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej