
Składniki
2 sztuki
0.3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
165 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miseczki i zmiksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 2
Naleśniki usmaż na maśle na złoto z obu stron. Banany pokrój na grube plasterki, a z limonki wyciśnij sok i obierz ją ze skórki, którą zetrzyj. Banany wrzuć na rozgrzane masło i posyp cukrem.
Krok 3
Smaż, aż zbrązowieją i dolej sok. Na naleśniki nakładaj banany, polewaj je sokiem i posypuj wiórkami oraz skórką z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej