Składniki
2 sztuki
0.3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
165 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miseczki i zmiksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 2
Naleśniki usmaż na maśle na złoto z obu stron. Banany pokrój na grube plasterki, a z limonki wyciśnij sok i obierz ją ze skórki, którą zetrzyj. Banany wrzuć na rozgrzane masło i posyp cukrem.
Krok 3
Smaż, aż zbrązowieją i dolej sok. Na naleśniki nakładaj banany, polewaj je sokiem i posypuj wiórkami oraz skórką z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej