Naleśniki kokosowe z bananami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

165 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miseczki i zmiksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 2

Naleśniki usmaż na maśle na złoto z obu stron. Banany pokrój na grube plasterki, a z limonki wyciśnij sok i obierz ją ze skórki, którą zetrzyj. Banany wrzuć na rozgrzane masło i posyp cukrem.

Krok 3

Smaż, aż zbrązowieją i dolej sok. Na naleśniki nakładaj banany, polewaj je sokiem i posypuj wiórkami oraz skórką z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki kokosowe z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej