Naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 litra

80 gramów

150 mililitrów

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

5 dekagramów

2 łyżki

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko, wodę, rozpuszczone masło, jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Połącz ze sobą mąkę, cukier, sól. Dosyp do mokrych składników.

Krok 3

Usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Do miski włóż twaróg, śmietanę, cukier zwykły oraz wanilinowy, rozgnieć widelcem na gładkie nadzienie.

Krok 5

Każdy naleśnik posmaruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i zwiń.

Krok 6

Naleśniki przed podaniem można dodatkowo podsmażyć na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej