
Składniki
0.5 litra
0.5 litra
80 gramów
150 mililitrów
2 łyżeczki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżka
5 dekagramów
2 łyżki
4 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko, wodę, rozpuszczone masło, jajka. Dobrze zmiksuj.
Krok 2
Połącz ze sobą mąkę, cukier, sól. Dosyp do mokrych składników.
Krok 3
Usmaż cienkie naleśniki.
Krok 4
Do miski włóż twaróg, śmietanę, cukier zwykły oraz wanilinowy, rozgnieć widelcem na gładkie nadzienie.
Krok 5
Każdy naleśnik posmaruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i zwiń.
Krok 6
Naleśniki przed podaniem można dodatkowo podsmażyć na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej