Naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 litra

80 gramów

150 mililitrów

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

5 dekagramów

2 łyżki

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko, wodę, rozpuszczone masło, jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Połącz ze sobą mąkę, cukier, sól. Dosyp do mokrych składników.

Krok 3

Usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Do miski włóż twaróg, śmietanę, cukier zwykły oraz wanilinowy, rozgnieć widelcem na gładkie nadzienie.

Krok 5

Każdy naleśnik posmaruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i zwiń.

Krok 6

Naleśniki przed podaniem można dodatkowo podsmażyć na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej