
Składniki
0.5 litra
0.5 litra
80 gramów
150 mililitrów
2 łyżeczki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżka
5 dekagramów
2 łyżki
4 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko, wodę, rozpuszczone masło, jajka. Dobrze zmiksuj.
Krok 2
Połącz ze sobą mąkę, cukier, sól. Dosyp do mokrych składników.
Krok 3
Usmaż cienkie naleśniki.
Krok 4
Do miski włóż twaróg, śmietanę, cukier zwykły oraz wanilinowy, rozgnieć widelcem na gładkie nadzienie.
Krok 5
Każdy naleśnik posmaruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i zwiń.
Krok 6
Naleśniki przed podaniem można dodatkowo podsmażyć na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej