Pomidorowe spaghetti

Autor: peters

ratingratingratingratingrating

43

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 litra

500 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Przyprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy kolendrą, imbirem, pieprzem i solą. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, mięso smażymy rozdrabniając je na małe cząsteczki.

Krok 3

Gotujemy makaron spaghetti.

Krok 4

Na talerze nakładamy makaron, mięso, sos, parmezan. Dekorujemy świeżymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej