Pomidorowe spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe spaghetti

Autor: peters

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Przyprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy kolendrą, imbirem, pieprzem i solą. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, mięso smażymy rozdrabniając je na małe cząsteczki.

Krok 3

Gotujemy makaron spaghetti.

Krok 4

Na talerze nakładamy makaron, mięso, sos, parmezan. Dekorujemy świeżymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej