Pomidorowe spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe spaghetti

Autor: peters

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Przyprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy kolendrą, imbirem, pieprzem i solą. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, mięso smażymy rozdrabniając je na małe cząsteczki.

Krok 3

Gotujemy makaron spaghetti.

Krok 4

Na talerze nakładamy makaron, mięso, sos, parmezan. Dekorujemy świeżymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej