
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .
Krok 2
Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .
Krok 3
Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej