Sałatka wielkanocna z sosem greckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z sosem greckim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .

Krok 2

Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .

Krok 3

Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej