Sałatka wielkanocna z sosem greckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z sosem greckim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .

Krok 2

Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .

Krok 3

Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka grecka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej