Sałatka wielkanocna z sosem greckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z sosem greckim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .

Krok 2

Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .

Krok 3

Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej