
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .
Krok 2
Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .
Krok 3
Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej