Sałatka wielkanocna z sosem greckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z sosem greckim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rwiemy na kawałki układamy na półmisku .Paprykę kroimy w paski i dodajemy do sałatki .

Krok 2

Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na ćwiartki .Układamy na sałacie .dodajemy pokrojony w kostkę ser feta .Dekorujemy natka pietruszki .

Krok 3

Na wierzch dajemy kiełki rzodkiewki . Robimy sos grecki knorr i polewamy nim sałatkę

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z sosem greckim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej