Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.
Krok 2
Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.
Krok 4
Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.
Krok 5
Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej