Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.
Krok 2
Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.
Krok 4
Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.
Krok 5
Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej