Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.

Krok 2

Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.

Krok 3

Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.

Krok 4

Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.

Krok 5

Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej