Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.
Krok 2
Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.
Krok 4
Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.
Krok 5
Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























