Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.

Krok 2

Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.

Krok 3

Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.

Krok 4

Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.

Krok 5

Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej