Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki, paluszki krabowe i mule odsącz z zalewy, jeżeli są mrożone - przelej zimną wodą.
Krok 2
Paluszki krabowe podziel na mniejsze części.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyśc, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, pomidora rozkrój w ósemki i przełóż do reszty składników.
Krok 4
Z oliwy i odrobiny octu przygotuj sos, dopraw do smaku i polej sałatkę.
Krok 5
Przed podaniem schłodź przez ok. 1-2 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej