Piwna panierka do białych ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna panierka do białych ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

null

3 sztuki

null

300 mililitrów

4 szklanki

1 łyżeczka

0.7 szklanki

0.5 łyżeczki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.

Krok 2

Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.

Krok 3

Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej