Składniki
1 litr
null
3 sztuki
null
300 mililitrów
4 szklanki
1 łyżeczka
0.7 szklanki
0.5 łyżeczki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.
Krok 2
Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.
Krok 3
Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej