Piwna panierka do białych ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna panierka do białych ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

null

3 sztuki

null

300 mililitrów

4 szklanki

1 łyżeczka

0.7 szklanki

0.5 łyżeczki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.

Krok 2

Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.

Krok 3

Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej