Składniki
1 litr
null
3 sztuki
null
300 mililitrów
4 szklanki
1 łyżeczka
0.7 szklanki
0.5 łyżeczki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.
Krok 2
Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.
Krok 3
Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej