
Składniki
1 litr
null
3 sztuki
null
300 mililitrów
4 szklanki
1 łyżeczka
0.7 szklanki
0.5 łyżeczki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.
Krok 2
Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.
Krok 3
Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej