
Składniki
1 litr
null
3 sztuki
null
300 mililitrów
4 szklanki
1 łyżeczka
0.7 szklanki
0.5 łyżeczki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.
Krok 2
Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.
Krok 3
Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej