
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
150 mililitrów
1 pęczek
250 mililitrów
6 sztuk
1 łyżka
4 ziarna
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.
Krok 2
Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.
Krok 3
Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































