Rolmopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolmopsy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

1 pęczek

250 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

4 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.

Krok 2

Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej