Rolmopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolmopsy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

1 pęczek

250 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

4 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.

Krok 2

Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej