Rolmopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolmopsy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

1 pęczek

250 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

4 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.

Krok 2

Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Quiche z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej