PRZEPISY.PL
Rolmopsy  - autor: Piotrek
Autor: Piotrek

Rolmopsy

  • 90
  • 3
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • świeże śledzie6 szt
  • ocet150 ml
  • ogórki kiszone słoik1 szt
  • koperek1 pęczek
  • por1 szt
  • pieprz kolorowy1 łyżka
  • marchew1 szt
  • Krok 1

    Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.
  • Krok 2

    Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.
  • Krok 3

    Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

57
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
285
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
129
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
142
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe