Rolmopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolmopsy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

1 pęczek

250 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

4 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.

Krok 2

Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koreczki z fetą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej