
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
150 mililitrów
1 pęczek
250 mililitrów
6 sztuk
1 łyżka
4 ziarna
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.
Krok 2
Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.
Krok 3
Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej