Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na małych oczkach, dodaj obydwa twarogi, oprósz solą, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Pokrój szczypiorek wsyp na talerzyk. Posiekaj natkę i wymieszaj z pieprzem na drugim talerzyku. Na trzecim talerzyku wysyp paprykę.
Krok 3
Za pomocą 2 łyżek z masy serowej formuj owalne pulpeciki i panieruj 1/3 w szczypiorku, 1/3 w pietruszce, 1/3 w papryce. Ułóż na talerzu.
Krok 4
Przygotuj sos Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Gotowe pulpeciki podawaj z chrupiącą sałatą polaną sosem paprykowo - ziołowym.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej