Serowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na małych oczkach, dodaj obydwa twarogi, oprósz solą, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pokrój szczypiorek wsyp na talerzyk. Posiekaj natkę i wymieszaj z pieprzem na drugim talerzyku. Na trzecim talerzyku wysyp paprykę.

Krok 3

Za pomocą 2 łyżek z masy serowej formuj owalne pulpeciki i panieruj 1/3 w szczypiorku, 1/3 w pietruszce, 1/3 w papryce. Ułóż na talerzu.

Krok 4

Przygotuj sos Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Gotowe pulpeciki podawaj z chrupiącą sałatą polaną sosem paprykowo - ziołowym.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej