Serowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na małych oczkach, dodaj obydwa twarogi, oprósz solą, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pokrój szczypiorek wsyp na talerzyk. Posiekaj natkę i wymieszaj z pieprzem na drugim talerzyku. Na trzecim talerzyku wysyp paprykę.

Krok 3

Za pomocą 2 łyżek z masy serowej formuj owalne pulpeciki i panieruj 1/3 w szczypiorku, 1/3 w pietruszce, 1/3 w papryce. Ułóż na talerzu.

Krok 4

Przygotuj sos Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Gotowe pulpeciki podawaj z chrupiącą sałatą polaną sosem paprykowo - ziołowym.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej