Serowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na małych oczkach, dodaj obydwa twarogi, oprósz solą, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pokrój szczypiorek wsyp na talerzyk. Posiekaj natkę i wymieszaj z pieprzem na drugim talerzyku. Na trzecim talerzyku wysyp paprykę.

Krok 3

Za pomocą 2 łyżek z masy serowej formuj owalne pulpeciki i panieruj 1/3 w szczypiorku, 1/3 w pietruszce, 1/3 w papryce. Ułóż na talerzu.

Krok 4

Przygotuj sos Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Gotowe pulpeciki podawaj z chrupiącą sałatą polaną sosem paprykowo - ziołowym.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej