
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na małych oczkach, dodaj obydwa twarogi, oprósz solą, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Pokrój szczypiorek wsyp na talerzyk. Posiekaj natkę i wymieszaj z pieprzem na drugim talerzyku. Na trzecim talerzyku wysyp paprykę.
Krok 3
Za pomocą 2 łyżek z masy serowej formuj owalne pulpeciki i panieruj 1/3 w szczypiorku, 1/3 w pietruszce, 1/3 w papryce. Ułóż na talerzu.
Krok 4
Przygotuj sos Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Gotowe pulpeciki podawaj z chrupiącą sałatą polaną sosem paprykowo - ziołowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































