Burgery z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery z komosą ryżową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

60 gramów

200 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj i podsmaż wszystko na oleju przez 1 minutę.

Krok 3

Fix Knorr połącz z 100 ml wody. Odstaw na 3 minuty. Dodaj podsmażone warzywa oraz komosę. Całość wymieszaj.

Krok 4

W dłoniach uformuj ok 12 małych burgerów i smaż je z obu stron aż będą złociste. Podawaj z serkiem wiejskim na boku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z kolorową sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery z komosą ryżowąBurgery z komosą ryżową

Na burgera z komosą ryżową skusi się najwierniejszy fan wysmażonej wołowiny. Popularność diet roślinnych cały czas rośnie i jest to duży powód do radości – dzięki temu możemy cieszyć się kolejnymi, fantastycznymi przepisami, które poszerzą kulinarne horyzonty każdego szefa kuchni. Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza gdy przyjmują tak apetyczne kształty.

Dla kogo?

Nawet jeśli sami zaliczacie się do wszystkożerców, bardzo prawdopodobne jest, że przy Waszych stołach pojawią się wegetarianie. Z burgerami z komosą ryżową będziecie gotowi na każdą ewentualność.

Na jaką okazję?

Uformowanie komosy z warzywami w niewielkie burgery jest sprytnym sposobem na uzyskanie imprezowej przekąski, którą biesiadnicy będą mogli zjeść na dwa gryzy. Krótka przerwa na posiłek i można wracać na parkiet!

Czy wiesz, że?

Historia komosy ryżowej zaczęła się w Ameryce Południowej, gdzie przez długi czas była podstawowym produktem spożywczym. W Stanach Zjednoczonych i Europie zyskała popularność dopiero w XXI wieku. Wszystko za sprawą kampanii marketingowej, która przedstawiła ją jako zdrowszy i smaczniejszy substytut ryżu.

Dla urozmaicenia:

Burgery podawajcie z różnorodnymi dipami. Sprawdzą się między innymi guacamole czy sos ziołowo-jogurtowy.