Burgery z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery z komosą ryżową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

60 gramów

200 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj i podsmaż wszystko na oleju przez 1 minutę.

Krok 3

Fix Knorr połącz z 100 ml wody. Odstaw na 3 minuty. Dodaj podsmażone warzywa oraz komosę. Całość wymieszaj.

Krok 4

W dłoniach uformuj ok 12 małych burgerów i smaż je z obu stron aż będą złociste. Podawaj z serkiem wiejskim na boku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z kolorową sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery z komosą ryżowąBurgery z komosą ryżową

Na burgera z komosą ryżową skusi się najwierniejszy fan wysmażonej wołowiny. Popularność diet roślinnych cały czas rośnie i jest to duży powód do radości – dzięki temu możemy cieszyć się kolejnymi, fantastycznymi przepisami, które poszerzą kulinarne horyzonty każdego szefa kuchni. Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza gdy przyjmują tak apetyczne kształty.

Dla kogo?

Nawet jeśli sami zaliczacie się do wszystkożerców, bardzo prawdopodobne jest, że przy Waszych stołach pojawią się wegetarianie. Z burgerami z komosą ryżową będziecie gotowi na każdą ewentualność.

Na jaką okazję?

Uformowanie komosy z warzywami w niewielkie burgery jest sprytnym sposobem na uzyskanie imprezowej przekąski, którą biesiadnicy będą mogli zjeść na dwa gryzy. Krótka przerwa na posiłek i można wracać na parkiet!

Czy wiesz, że?

Historia komosy ryżowej zaczęła się w Ameryce Południowej, gdzie przez długi czas była podstawowym produktem spożywczym. W Stanach Zjednoczonych i Europie zyskała popularność dopiero w XXI wieku. Wszystko za sprawą kampanii marketingowej, która przedstawiła ją jako zdrowszy i smaczniejszy substytut ryżu.

Dla urozmaicenia:

Burgery podawajcie z różnorodnymi dipami. Sprawdzą się między innymi guacamole czy sos ziołowo-jogurtowy.