
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
60 gramów
200 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj i podsmaż wszystko na oleju przez 1 minutę.
Krok 3
Fix Knorr połącz z 100 ml wody. Odstaw na 3 minuty. Dodaj podsmażone warzywa oraz komosę. Całość wymieszaj.
Krok 4
W dłoniach uformuj ok 12 małych burgerów i smaż je z obu stron aż będą złociste. Podawaj z serkiem wiejskim na boku.

Dobra rada:
Podawaj z kolorową sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burgery z komosą ryżową
Na burgera z komosą ryżową skusi się najwierniejszy fan wysmażonej wołowiny. Popularność diet roślinnych cały czas rośnie i jest to duży powód do radości – dzięki temu możemy cieszyć się kolejnymi, fantastycznymi przepisami, które poszerzą kulinarne horyzonty każdego szefa kuchni. Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza gdy przyjmują tak apetyczne kształty.
Dla kogo?
Nawet jeśli sami zaliczacie się do wszystkożerców, bardzo prawdopodobne jest, że przy Waszych stołach pojawią się wegetarianie. Z burgerami z komosą ryżową będziecie gotowi na każdą ewentualność.
Na jaką okazję?
Uformowanie komosy z warzywami w niewielkie burgery jest sprytnym sposobem na uzyskanie imprezowej przekąski, którą biesiadnicy będą mogli zjeść na dwa gryzy. Krótka przerwa na posiłek i można wracać na parkiet!
Czy wiesz, że?
Historia komosy ryżowej zaczęła się w Ameryce Południowej, gdzie przez długi czas była podstawowym produktem spożywczym. W Stanach Zjednoczonych i Europie zyskała popularność dopiero w XXI wieku. Wszystko za sprawą kampanii marketingowej, która przedstawiła ją jako zdrowszy i smaczniejszy substytut ryżu.
Dla urozmaicenia:
Burgery podawajcie z różnorodnymi dipami. Sprawdzą się między innymi guacamole czy sos ziołowo-jogurtowy.