Łatwy placek owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwy placek owocowy

Autor: sylwusia29

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

1 szklanka

125 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę.

Krok 2

Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy. Jabłka pokrój na kawałki, daj do ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem. Taki placek można też upiec ze śliwkami lub rabarbarem.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Ż

    Marzena Ż , 15.05.2015

    szybko i smacznie mega

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej