Łatwy placek owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwy placek owocowy

Autor: sylwusia29

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 łyżeczka

125 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 kilograma

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę.

Krok 2

Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy. Jabłka pokrój na kawałki, daj do ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem. Taki placek można też upiec ze śliwkami lub rabarbarem.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Ż

    Marzena Ż , 15.05.2015

    szybko i smacznie mega

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej