Łatwy placek owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwy placek owocowy

Autor: sylwusia29

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

1 szklanka

125 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę.

Krok 2

Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy. Jabłka pokrój na kawałki, daj do ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem. Taki placek można też upiec ze śliwkami lub rabarbarem.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Ż

    Marzena Ż , 15.05.2015

    szybko i smacznie mega

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Wafle z galaretką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej