
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
null
150 gramów
null
4 sztuki
null
6 łyżek
1 pęczek
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Następnie pokrój w plastry.
Krok 2
Posiekaj cebulę i wędlinę, podsmaż na tłuszczu, dodaj ziemniaki i pociętego w słupki ogórka.
Krok 3
Przesmaż przez kilka minut, dopraw do smaku.
Krok 4
Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, zalej składniki na patelni i smaż do momentu gdy jajka się zetną.
Krok 5
Do gotowych potrawy dodaj posiekany szczypiorek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej