Swojskie ziemniaki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie ziemniaki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

null

150 gramów

null

4 sztuki

null

6 łyżek

1 pęczek

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Następnie pokrój w plastry.

Krok 2

Posiekaj cebulę i wędlinę, podsmaż na tłuszczu, dodaj ziemniaki i pociętego w słupki ogórka.

Krok 3

Przesmaż przez kilka minut, dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, zalej składniki na patelni i smaż do momentu gdy jajka się zetną.

Krok 5

Do gotowych potrawy dodaj posiekany szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej