Swojskie ziemniaki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojskie ziemniaki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

null

150 gramów

null

4 sztuki

null

6 łyżek

1 pęczek

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Następnie pokrój w plastry.

Krok 2

Posiekaj cebulę i wędlinę, podsmaż na tłuszczu, dodaj ziemniaki i pociętego w słupki ogórka.

Krok 3

Przesmaż przez kilka minut, dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, zalej składniki na patelni i smaż do momentu gdy jajka się zetną.

Krok 5

Do gotowych potrawy dodaj posiekany szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojskie ziemniaki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej