Wołowa Carbonada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa Carbonada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i usmaż na smalcu, po czym zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Mięso włóż do garnka, zalej Sosem Spaghetti Toscana Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Dodaj cebulę wraz z tłuszczem, i piwo.

Krok 5

Na koniec zagęść sos Zasmażką błyskawiczną ciemną Knorr. Całość duś na małym ogniu ok. godziny. Podawaj z ziemniakami lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej