Wołowa Carbonada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa Carbonada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

80 dekagramów

500 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i usmaż na smalcu, po czym zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Mięso włóż do garnka, zalej Sosem Spaghetti Toscana Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Dodaj cebulę wraz z tłuszczem, i piwo.

Krok 5

Na koniec zagęść sos Zasmażką błyskawiczną ciemną Knorr. Całość duś na małym ogniu ok. godziny. Podawaj z ziemniakami lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidorowa z makaronem
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej