Wołowa Carbonada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa Carbonada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i usmaż na smalcu, po czym zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Mięso włóż do garnka, zalej Sosem Spaghetti Toscana Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Dodaj cebulę wraz z tłuszczem, i piwo.

Krok 5

Na koniec zagęść sos Zasmażką błyskawiczną ciemną Knorr. Całość duś na małym ogniu ok. godziny. Podawaj z ziemniakami lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa Carbonada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej