Soczewica gotowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

null szczypt

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz szklankę soczewicy i pozostaw na 3 godziny.

Krok 2

Następnie gotuj pół godziny w 2,5 szklanki wody.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, cząber i sól.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej