Soczewica gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica gotowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

null szczypt

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz szklankę soczewicy i pozostaw na 3 godziny.

Krok 2

Następnie gotuj pół godziny w 2,5 szklanki wody.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, cząber i sól.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Chleb piknikowy
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej