Kluski francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.

Krok 2

Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.

Krok 3

Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.

Krok 4

Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.

Krok 5

Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tadeusz Korsak

    Tadeusz Korsak , 10.04.2016

    Jak wytłumaczyć podane na portalu przepisy.pl poniższe składniki klusek francuskich: Składniki pieprz 2 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 4 szt, masło 1 łyżka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej