Składniki
2 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.
Krok 2
Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.
Krok 3
Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.
Krok 4
Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.
Krok 5
Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
17 osób ogląda przepis: 
Kartacze pieczarkowe
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej