Kluski francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.

Krok 2

Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.

Krok 3

Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.

Krok 4

Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.

Krok 5

Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tadeusz Korsak

    Tadeusz Korsak , 10.04.2016

    Jak wytłumaczyć podane na portalu przepisy.pl poniższe składniki klusek francuskich: Składniki pieprz 2 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 4 szt, masło 1 łyżka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej