Kluski francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.

Krok 2

Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.

Krok 3

Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.

Krok 4

Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.

Krok 5

Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tadeusz Korsak

    Tadeusz Korsak , 10.04.2016

    Jak wytłumaczyć podane na portalu przepisy.pl poniższe składniki klusek francuskich: Składniki pieprz 2 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 4 szt, masło 1 łyżka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej