
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.
Krok 2
Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.
Krok 3
Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.
Krok 4
Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.
Krok 5
Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej