Kluski francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj w misce. Dodawaj po 1 żółtku.

Krok 2

Następnie ubij pianę z białek i lekko wymieszaj z utartymi żółtkami.

Krok 3

Dodawaj mąkę przesiewając ją przez sito. Przypraw i wymieszaj.

Krok 4

Gotowe ciasto kładź na lekko gotującą się wodę.

Krok 5

Odwracaj widelcem na drugą stronę. Wyjmuj sitkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tadeusz Korsak

    Tadeusz Korsak , 10.04.2016

    Jak wytłumaczyć podane na portalu przepisy.pl poniższe składniki klusek francuskich: Składniki pieprz 2 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 4 szt, masło 1 łyżka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyszna sałatka hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej