Noodle Teriyaki z Lucky Nuggets
NOWY PRZEPIS
łatwe
77 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 opakowania
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
150 mililitrów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej w woku 3 łyżki oleju roślinnego, a następnie mieszając smaż paprykę, groszek cukrowy, krążki cebuli i chili przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj połowę sosu teriyaki i ugotowany makaron do smażonych warzyw. Całość wymieszaj.
Krok 3
Usmaż nuggetsy zgodnie z instrukcją dostępną na opakowaniu.
Krok 4
Usmażone nuggetsy polej resztą sosu teriyaki i podawaj razem z podsmażonym makaronem.
Krok 5
Całość udekoruj nasionami sezamu, cebulą dymką i listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Noodle Teriyaki z Lucky Nuggets
Pierogi, kopytka, schabowy, bigos… W kuchni polskiej nie brakuje apetycznych frykasów. Mimo to coraz częściej zerkamy z apetytem w kierunku Azji oraz orientalnych receptur. By skosztować tego typu dań nie trzeba ani daleko podróżować, ani stołować się w restauracjach. Spróbuj roślinnych nuggetsów w egzotycznym wydaniu za sprawą przepisu na noodle teriyaki – nie pożałujesz!
Dla kogo?
Sos teriyaki, łączący w sobie słone i słodkie nuty, będzie odpowiadać smakoszom, którzy lubią, gdy na talerzach dużo się dzieje. Połączenie warzyw, makaronu ryżowego i bezmięsnych nuggetsów w noodlach teriyaki to kompozycja różnorodna, ale bardzo harmonijna.
Na jaką okazję?
Dania makaronowe świetnie sprawdzają się w roli codziennych posiłków. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Przyrządzenie noodli z nuggetsami roślinnymi z naszego przepisu także nie jest czasochłonne, więc ciesz się nimi w porze lunchu albo kolacji.
Czy wiesz, że?
Kariera sosu teriyaki rozpoczęła się w XVII wieku na terytorium Japonii. Gęsty i ciemny sos doskonale nadaje się do zrobienia wyrazistych marynat, zwłaszcza do pieczonych i grillowanych potraw mięsnych oraz rybnych.
Dla urozmaicenia:
Zaszalej z dodatkami! W woku razem z noodlami teriyaki umieścić można np. różyczki brokułu i kapustę pak choi.