Naleśniki z serem budyniem i bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem budyniem i bananami

Autor: Bartosz Świtoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku ugotuj budyń i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

W między czasie przygotuj roztrzepaną śmietanę, wsyp do niej drobno pokrojoną czekoladę i wstaw do mikrofali na 1-2minuty, po rozpuszczeniu się czekolady pomieszaj i wstaw do lodówki.

Krok 3

Przygotuj ser z 80g cukru i 2 żółtkami, gdy budyń ostygnie zmieszaj Ser z nim aby utworzył jednolitą masę.

Krok 4

Przygotuj naleśniki

Krok 5

Przy podawaniu naleśników na początek wysmaruj gotowego naleśnika serem, po czym wrzuć do środka banany oraz rozlej jeszcze raz na wierz ser, zawiń. Na talerz wylej przygotowany sos czekoladowy, samego naleśnika możesz posmarować jeszcze nutellą(smak gorzkiej czekolady fajnie łączy się z nutellą)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej