
Składniki
1 sztuka
400 gramów
6 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku ugotuj budyń i odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
W między czasie przygotuj roztrzepaną śmietanę, wsyp do niej drobno pokrojoną czekoladę i wstaw do mikrofali na 1-2minuty, po rozpuszczeniu się czekolady pomieszaj i wstaw do lodówki.
Krok 3
Przygotuj ser z 80g cukru i 2 żółtkami, gdy budyń ostygnie zmieszaj Ser z nim aby utworzył jednolitą masę.
Krok 4
Przygotuj naleśniki
Krok 5
Przy podawaniu naleśników na początek wysmaruj gotowego naleśnika serem, po czym wrzuć do środka banany oraz rozlej jeszcze raz na wierz ser, zawiń. Na talerz wylej przygotowany sos czekoladowy, samego naleśnika możesz posmarować jeszcze nutellą(smak gorzkiej czekolady fajnie łączy się z nutellą)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej