Składniki
1 sztuka
400 gramów
6 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku ugotuj budyń i odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
W między czasie przygotuj roztrzepaną śmietanę, wsyp do niej drobno pokrojoną czekoladę i wstaw do mikrofali na 1-2minuty, po rozpuszczeniu się czekolady pomieszaj i wstaw do lodówki.
Krok 3
Przygotuj ser z 80g cukru i 2 żółtkami, gdy budyń ostygnie zmieszaj Ser z nim aby utworzył jednolitą masę.
Krok 4
Przygotuj naleśniki
Krok 5
Przy podawaniu naleśników na początek wysmaruj gotowego naleśnika serem, po czym wrzuć do środka banany oraz rozlej jeszcze raz na wierz ser, zawiń. Na talerz wylej przygotowany sos czekoladowy, samego naleśnika możesz posmarować jeszcze nutellą(smak gorzkiej czekolady fajnie łączy się z nutellą)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej