Naleśniki z serem budyniem i bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem budyniem i bananami

Autor: Bartosz Świtoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku ugotuj budyń i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

W między czasie przygotuj roztrzepaną śmietanę, wsyp do niej drobno pokrojoną czekoladę i wstaw do mikrofali na 1-2minuty, po rozpuszczeniu się czekolady pomieszaj i wstaw do lodówki.

Krok 3

Przygotuj ser z 80g cukru i 2 żółtkami, gdy budyń ostygnie zmieszaj Ser z nim aby utworzył jednolitą masę.

Krok 4

Przygotuj naleśniki

Krok 5

Przy podawaniu naleśników na początek wysmaruj gotowego naleśnika serem, po czym wrzuć do środka banany oraz rozlej jeszcze raz na wierz ser, zawiń. Na talerz wylej przygotowany sos czekoladowy, samego naleśnika możesz posmarować jeszcze nutellą(smak gorzkiej czekolady fajnie łączy się z nutellą)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem budyniem i bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej