Lasagne Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.

Krok 3

Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.

Krok 4

Pieczemy ok 45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne z tuńczykiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej