Lasagne Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.

Krok 3

Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.

Krok 4

Pieczemy ok 45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej