Lasagne Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.

Krok 3

Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.

Krok 4

Pieczemy ok 45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej