
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.
Krok 2
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.
Krok 3
Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.
Krok 4
Pieczemy ok 45 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej