
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.
Krok 2
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.
Krok 3
Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.
Krok 4
Pieczemy ok 45 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej