Lasagne Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni przesmażamy mięso mielone aż straci surowość, dodajemy Sos Toscana, szklankę wody, przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami i dusimy ok 20 min.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dnie rozkładamy 2 płaty suchego makaronu lasagne, na nich rozsmarowujemy mięsny sos. Na sosie znów rozkładamy płaty makaronu a na nich sos i tak jeszcze powtarzamy z jedną warstwę.

Krok 3

Mozarelle ścieramy na tarce i rozkładamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy ziołami, zalewamy szklanką wody.

Krok 4

Pieczemy ok 45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej