
Składniki
2 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić pomidory, ogórki w grube plastry a te plastry jeszcze na cztery. Pokroić cebulę w cieniutkie piórka i ser feta w kostkę. Porwać sałatę.
Krok 2
Dodać do przygotowanych warzyw 2 łyżki oliwy z oliwek( wiem że w przepisie są łyżki i łyżeczki)
Krok 3
Rozrobić Sos knorr i zmieszać z połową jogurtu naturalnego( najlepszy "TOLA" z biedronki) i dodać do sałatki SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej