Sałatka Grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Grecka

Autor: karolinama13

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić pomidory, ogórki w grube plastry a te plastry jeszcze na cztery. Pokroić cebulę w cieniutkie piórka i ser feta w kostkę. Porwać sałatę.

Krok 2

Dodać do przygotowanych warzyw 2 łyżki oliwy z oliwek( wiem że w przepisie są łyżki i łyżeczki)

Krok 3

Rozrobić Sos knorr i zmieszać z połową jogurtu naturalnego( najlepszy "TOLA" z biedronki) i dodać do sałatki SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej