Schab marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

null

40 gramów

1 łyżeczka

0.2 litra

1.5 kilograma

1 szklanka

10 sztuk

4 sztuki

5 sztuk

250 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj ocet z 1/8 l wody dodając: olej, krążki cebuli, zmiażdżony czosnek, kolendrę, jałowiec, ziarna pieprzu liść laurowy, estragon i 2 łyżeczki soli.

Krok 2

Umyj i oczyść z powięzi mięso i zalej marynatą i trzymaj pod przykryciem przez 4 dni w lodówce.

Krok 3

Po tym czasie zrumień mięso na gorącym tłuszczu i zalej przecedzoną marynata. Duś na średnim ogniu 90 minut często polewając mięso sosem.

Krok 4

W 1/8 l wina duś śliwki przez 10 minut i osącz.

Krok 5

Następnie obierz jabłka, podziel na ćwiartki, wytnij z nich środki i cienko pokrój. Przez około 5 do 8 minut duś je w pozostałym winie po czym je ostudź.

Krok 6

Pokrój mięso i ułóż na półmisku. Obłóż ja śliwkami i jabłkami. Wymieszaj sos z winem w jakim gotowały się śliwki i podawaj osobno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej