
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
null
40 gramów
1 łyżeczka
0.2 litra
1.5 kilograma
1 szklanka
10 sztuk
4 sztuki
5 sztuk
250 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj ocet z 1/8 l wody dodając: olej, krążki cebuli, zmiażdżony czosnek, kolendrę, jałowiec, ziarna pieprzu liść laurowy, estragon i 2 łyżeczki soli.
Krok 2
Umyj i oczyść z powięzi mięso i zalej marynatą i trzymaj pod przykryciem przez 4 dni w lodówce.
Krok 3
Po tym czasie zrumień mięso na gorącym tłuszczu i zalej przecedzoną marynata. Duś na średnim ogniu 90 minut często polewając mięso sosem.
Krok 4
W 1/8 l wina duś śliwki przez 10 minut i osącz.
Krok 5
Następnie obierz jabłka, podziel na ćwiartki, wytnij z nich środki i cienko pokrój. Przez około 5 do 8 minut duś je w pozostałym winie po czym je ostudź.
Krok 6
Pokrój mięso i ułóż na półmisku. Obłóż ja śliwkami i jabłkami. Wymieszaj sos z winem w jakim gotowały się śliwki i podawaj osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej