Schab marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

null

40 gramów

1 łyżeczka

0.2 litra

1.5 kilograma

1 szklanka

10 sztuk

4 sztuki

5 sztuk

250 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj ocet z 1/8 l wody dodając: olej, krążki cebuli, zmiażdżony czosnek, kolendrę, jałowiec, ziarna pieprzu liść laurowy, estragon i 2 łyżeczki soli.

Krok 2

Umyj i oczyść z powięzi mięso i zalej marynatą i trzymaj pod przykryciem przez 4 dni w lodówce.

Krok 3

Po tym czasie zrumień mięso na gorącym tłuszczu i zalej przecedzoną marynata. Duś na średnim ogniu 90 minut często polewając mięso sosem.

Krok 4

W 1/8 l wina duś śliwki przez 10 minut i osącz.

Krok 5

Następnie obierz jabłka, podziel na ćwiartki, wytnij z nich środki i cienko pokrój. Przez około 5 do 8 minut duś je w pozostałym winie po czym je ostudź.

Krok 6

Pokrój mięso i ułóż na półmisku. Obłóż ja śliwkami i jabłkami. Wymieszaj sos z winem w jakim gotowały się śliwki i podawaj osobno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Cobb - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej