Schab marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

null

40 gramów

1 łyżeczka

0.2 litra

1.5 kilograma

1 szklanka

10 sztuk

4 sztuki

5 sztuk

250 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj ocet z 1/8 l wody dodając: olej, krążki cebuli, zmiażdżony czosnek, kolendrę, jałowiec, ziarna pieprzu liść laurowy, estragon i 2 łyżeczki soli.

Krok 2

Umyj i oczyść z powięzi mięso i zalej marynatą i trzymaj pod przykryciem przez 4 dni w lodówce.

Krok 3

Po tym czasie zrumień mięso na gorącym tłuszczu i zalej przecedzoną marynata. Duś na średnim ogniu 90 minut często polewając mięso sosem.

Krok 4

W 1/8 l wina duś śliwki przez 10 minut i osącz.

Krok 5

Następnie obierz jabłka, podziel na ćwiartki, wytnij z nich środki i cienko pokrój. Przez około 5 do 8 minut duś je w pozostałym winie po czym je ostudź.

Krok 6

Pokrój mięso i ułóż na półmisku. Obłóż ja śliwkami i jabłkami. Wymieszaj sos z winem w jakim gotowały się śliwki i podawaj osobno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej