Schab ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab ze śliwką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

200 gramów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki sparz i wrzuć na 30 minut do gorącego wina.

Krok 2

Na tarce zetrzyj imbir i połącz ze śliwkami.

Krok 3

Schab dokładnie umyj, rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem, posmaruj powidłami.

Krok 4

Śliwki wyjmij z wina, kilka sztuk odłóż, resztę poukładaj w trzech rzędach na mięsie.

Krok 5

Ze schabu zrób rulon i obwiąż mocno nitką.

Krok 6

Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso. Następnie przełóż je do brytfanny, wlej wino w którym moczyły się śliwki, wrzuć goździki oraz 2-4 łyżki wody. Posyp pieprzem.

Krok 7

Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia dodaj do mięsa odłożone śliwki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej