Tortilla de patatas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla de patatas

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr, następnie upiecz je w piekarniku w 160*C przez 20 min.

Tortilla de patatas - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w półplastry, paprykę i cebulę w paski, posiekaj szczypiorek.

Tortilla de patatas - Krok 2

Krok 3

Na patelnię wlej pozostałą oliwę i podsmaż na niej cukinię, cebulę i paprykę.

Tortilla de patatas - Krok 3

Krok 4

Jajka wybij do miseczki, dodaj upieczone ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Tortilla de patatas - Krok 4

Krok 5

Przygotowaną masę jajeczną wlej na patelnię z warzywami i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowego omleta udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Tortilla de patatas - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 28.05.2023

    Ile gramów cukinii i ziemniaków?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej