Tortilla de patatas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla de patatas

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr, następnie upiecz je w piekarniku w 160*C przez 20 min.

Tortilla de patatas - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w półplastry, paprykę i cebulę w paski, posiekaj szczypiorek.

Tortilla de patatas - Krok 2

Krok 3

Na patelnię wlej pozostałą oliwę i podsmaż na niej cukinię, cebulę i paprykę.

Tortilla de patatas - Krok 3

Krok 4

Jajka wybij do miseczki, dodaj upieczone ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Tortilla de patatas - Krok 4

Krok 5

Przygotowaną masę jajeczną wlej na patelnię z warzywami i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowego omleta udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Tortilla de patatas - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 28.05.2023

    Ile gramów cukinii i ziemniaków?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej