
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr, następnie upiecz je w piekarniku w 160*C przez 20 min.

Krok 2
Cukinię pokrój w półplastry, paprykę i cebulę w paski, posiekaj szczypiorek.

Krok 3
Na patelnię wlej pozostałą oliwę i podsmaż na niej cukinię, cebulę i paprykę.

Krok 4
Jajka wybij do miseczki, dodaj upieczone ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 5
Przygotowaną masę jajeczną wlej na patelnię z warzywami i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowego omleta udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej