Tortilla de patatas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla de patatas

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr, następnie upiecz je w piekarniku w 160*C przez 20 min.

Tortilla de patatas - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w półplastry, paprykę i cebulę w paski, posiekaj szczypiorek.

Tortilla de patatas - Krok 2

Krok 3

Na patelnię wlej pozostałą oliwę i podsmaż na niej cukinię, cebulę i paprykę.

Tortilla de patatas - Krok 3

Krok 4

Jajka wybij do miseczki, dodaj upieczone ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Tortilla de patatas - Krok 4

Krok 5

Przygotowaną masę jajeczną wlej na patelnię z warzywami i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowego omleta udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Tortilla de patatas - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 28.05.2023

    Ile gramów cukinii i ziemniaków?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej