
Składniki
null
0.5 pęczka
3 sztuki
0.5 szklanki
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone grzyby pokrój w cieniutkie plasterki i wymieszaj z posiekaną natką.
Krok 2
Ułóż w stosik na 2 talerzach.
Krok 3
Oliwę mocno podgrzej i gorącą polej grzyby, oprósz pieprzem.
Krok 4
Posyp płatkami parmezanu i od razu podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej