Sałatka z prawdziwków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z prawdziwków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 pęczka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone grzyby pokrój w cieniutkie plasterki i wymieszaj z posiekaną natką.

Krok 2

Ułóż w stosik na 2 talerzach.

Krok 3

Oliwę mocno podgrzej i gorącą polej grzyby, oprósz pieprzem.

Krok 4

Posyp płatkami parmezanu i od razu podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej