Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
600 gramów
20 sztuk
100 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski o grubości 1,5 cm.
Krok 2
Maślankę wymieszaj z pieprzem i przyprawą Knorr, wymieszaj z kawałkami kurczaka i odstaw do marynowania na 2 godz.
Krok 3
Rozkrusz krakersy na drobne okruchy, wyjmij kurczaki z marynaty i od razu obtaczaj w krakersach.
Krok 4
Smaż na średnim ogniu po 3 min z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru, ułóż usmażone nuggetsy na papierze w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów
Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów
Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów doskonale sprawdzą się w imprezowym menu, a także jako sposób na codzienny obiad. Pokruszone słone ciasteczka będą tworzyły świetną, chrupiącą panierkę o ciekawym smaku. Dzięki niej nuggetsy bardzo dobrze będą smakowały zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Aby je przygotować, na początek pokrój mięso, osusz i dokładnie wymieszaj z panierką. Tak przygotowane kawałki kurczaka smaż z każdej stroni na patelni lub skorzystaj z piekarnika i piecz na złoty kolor. Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów zaserwuj z domowymi frytkami i sałatką z pomidorów. Dobrym dodatkiem będą także krążki cebulowe. Razem z surówką Colesław będą stanowiły pyszne danie w amerykańskim stylu. Do potrawy świetnie pasują też wszelakie dipy oraz sosy, np. na bazie majonezu i ketchupu, a także pikantny meksykański albo łagodny miodowo-musztardowy. Sprawdź nasz przepis na nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów. Spróbuj wykorzystać ciastka w różnych wersjach smakowych. Życzymy smacznego!



































