Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

20 sztuk

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Maślankę wymieszaj z pieprzem i przyprawą Knorr, wymieszaj z kawałkami kurczaka i odstaw do marynowania na 2 godz.

Krok 3

Rozkrusz krakersy na drobne okruchy, wyjmij kurczaki z marynaty i od razu obtaczaj w krakersach.

Krok 4

Smaż na średnim ogniu po 3 min z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru, ułóż usmażone nuggetsy na papierze w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersówNuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów

Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów doskonale sprawdzą się w imprezowym menu, a także jako sposób na codzienny obiad. Pokruszone słone ciasteczka będą tworzyły świetną, chrupiącą panierkę o ciekawym smaku. Dzięki niej nuggetsy bardzo dobrze będą smakowały zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Aby je przygotować, na początek pokrój mięso, osusz i dokładnie wymieszaj z panierką. Tak przygotowane kawałki kurczaka smaż z każdej stroni na patelni lub skorzystaj z piekarnika i piecz na złoty kolor. Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów zaserwuj z domowymi frytkami i sałatką z pomidorów. Dobrym dodatkiem będą także krążki cebulowe. Razem z surówką Colesław będą stanowiły pyszne danie w amerykańskim stylu. Do potrawy świetnie pasują też wszelakie dipy oraz sosy, np. na bazie majonezu i ketchupu, a także pikantny meksykański albo łagodny miodowo-musztardowy. Sprawdź nasz przepis na nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów. Spróbuj wykorzystać ciastka w różnych wersjach smakowych. Życzymy smacznego!