Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

20 sztuk

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Maślankę wymieszaj z pieprzem i przyprawą Knorr, wymieszaj z kawałkami kurczaka i odstaw do marynowania na 2 godz.

Krok 3

Rozkrusz krakersy na drobne okruchy, wyjmij kurczaki z marynaty i od razu obtaczaj w krakersach.

Krok 4

Smaż na średnim ogniu po 3 min z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru, ułóż usmażone nuggetsy na papierze w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mufiny czekoladowe.
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z kurczaka  w panierce z krakersówNuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów

Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów doskonale sprawdzą się w imprezowym menu, a także jako sposób na codzienny obiad. Pokruszone słone ciasteczka będą tworzyły świetną, chrupiącą panierkę o ciekawym smaku. Dzięki niej nuggetsy bardzo dobrze będą smakowały zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Aby je przygotować, na początek pokrój mięso, osusz i dokładnie wymieszaj z panierką. Tak przygotowane kawałki kurczaka smaż z każdej stroni na patelni lub skorzystaj z piekarnika i piecz na złoty kolor. Nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów zaserwuj z domowymi frytkami i sałatką z pomidorów. Dobrym dodatkiem będą także krążki cebulowe. Razem z surówką Colesław będą stanowiły pyszne danie w amerykańskim stylu. Do potrawy świetnie pasują też wszelakie dipy oraz sosy, np. na bazie majonezu i ketchupu, a także pikantny meksykański albo łagodny miodowo-musztardowy. Sprawdź nasz przepis na nuggetsy z kurczaka w panierce z krakersów. Spróbuj wykorzystać ciastka w różnych wersjach smakowych. Życzymy smacznego!