Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

150 gramów

3 łyżki

1 łyżka

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę, kaszę jaglaną, soczewicę, dynię i słonecznik, marchewkę i pietruszkę obrane i pokrojone na plasterki.

Krok 2

Po 10 minutach gotowania dodaj kalafior podzielony na małe różyczki, groszek i makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 3

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, koncentrat pomidorowy, chrzan, kostkę bulionową. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli trzeba. Gotuj jeszcze 3 minuty.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej