Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

150 gramów

3 łyżki

1 łyżka

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę, kaszę jaglaną, soczewicę, dynię i słonecznik, marchewkę i pietruszkę obrane i pokrojone na plasterki.

Krok 2

Po 10 minutach gotowania dodaj kalafior podzielony na małe różyczki, groszek i makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 3

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, koncentrat pomidorowy, chrzan, kostkę bulionową. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli trzeba. Gotuj jeszcze 3 minuty.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej