
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
150 gramów
3 łyżki
1 łyżka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę, kaszę jaglaną, soczewicę, dynię i słonecznik, marchewkę i pietruszkę obrane i pokrojone na plasterki.
Krok 2
Po 10 minutach gotowania dodaj kalafior podzielony na małe różyczki, groszek i makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 3
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, koncentrat pomidorowy, chrzan, kostkę bulionową. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli trzeba. Gotuj jeszcze 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej