Pierogi z pokrzywowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z pokrzywowym nadzieniem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

250 mililitrów

350 gramów

null

3 sztuki

1 łyżeczka

null

null

250 gramów

125 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

4 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, ser zmiel. Oba składniki wymieszaj z pokrzywą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Mąkę wysyp na stolnicę, na środku zrób wgłębienie, dodaj szczyptę soli, wbij jajko, mieszaj stopniowo wlewając wodę. Wyrób ciasto. Rozwałkuj i wytnij kółka.

Krok 3

Na każde kółko nakładaj farsz, lep pierogi i gotuj w osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną.

Krok 4

Pozostałe 3 ząbki czosnku zmiażdż. Dodaj je do jogurtu. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Pierogi polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z pokrzywowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej