
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety lekko rozklepujemy, posypujemy Delikatem i pieprzem. Smażymy na złoto na oleju.
Krok 2
W czasie kiedy filety się smażą gotujemy brokuła w osolonej wodzie.
Krok 3
Sos łączymy z jogurtem, podajemy z usmażonym mięsem i brokułem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej