
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
null
5 sztuk
0.5 sztuki
null
2 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewice ugotuj do miękkości, odcedź.
Krok 2
Obrana cebulę i czosnek, posiekaj, podsmaż na 3 łyżkach oleju.
Krok 3
Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i marchewki oraz pokrojona w kostkę paprykę.
Krok 4
Podsmaż, następnie dolej pół szklanki wody i duś około 20 minut, do miękkości składników.
Krok 5
Dodaj soczewicę, przecier i przyprawy, wymieszaj, duś jeszcze około 5 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























