Soczewica w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

null

5 sztuk

0.5 sztuki

null

2 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewice ugotuj do miękkości, odcedź.

Krok 2

Obrana cebulę i czosnek, posiekaj, podsmaż na 3 łyżkach oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i marchewki oraz pokrojona w kostkę paprykę.

Krok 4

Podsmaż, następnie dolej pół szklanki wody i duś około 20 minut, do miękkości składników.

Krok 5

Dodaj soczewicę, przecier i przyprawy, wymieszaj, duś jeszcze około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tęczowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej