Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gulaszowe pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki.

Krok 2

Następnie poddusić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso i podsmażyć na złoto, podlać wrzącą wodą, dodać bulionetke pieczeniową i dusić 30 minut aż płyn się zredukuje, dodać rozmrożone kurki i dalej dusić ok. 5 minut.

Krok 3

Łyżeczkę semoliny wymieszać z małą ilością wody, wlać do garnka i dusić chwilkę aż zrobi się sos. Makaron Penne gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy na durszlaku i wykładamy na talerze. Polewamy sosem z mięsem i kurkami, dekorujemy młodymi listkami zielonej pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej