Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gulaszowe pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki.

Krok 2

Następnie poddusić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso i podsmażyć na złoto, podlać wrzącą wodą, dodać bulionetke pieczeniową i dusić 30 minut aż płyn się zredukuje, dodać rozmrożone kurki i dalej dusić ok. 5 minut.

Krok 3

Łyżeczkę semoliny wymieszać z małą ilością wody, wlać do garnka i dusić chwilkę aż zrobi się sos. Makaron Penne gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy na durszlaku i wykładamy na talerze. Polewamy sosem z mięsem i kurkami, dekorujemy młodymi listkami zielonej pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z Gulaszem z indyka i kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej