Risotto ze szpinakiem i wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

180 gramów

6 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 800 ml wody, dodać bulion, zagotować i trzymać na małym ogniu.

Krok 2

Przygotować duży rondel o grubym dnie. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć przez chwilę.

Krok 3

Wsypać ryż. Smażyć mieszając, aż ryż zrobi się lekko przezroczysty. Wlać chochelkę bulionu, gdy się wchłonie wlać następną. Często mieszając wlewać bulion, aż ryż będzie al dente.

Krok 4

Szpinak umyć. Wymieszać z ryżem. Podgrzewać jeszcze około 10 minut, przyprawić do smaku.

Krok 5

Wątróbkę pokroić na nieduże kawałki i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto ze szpinakiem i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej