
Składniki
12 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
180 gramów
6 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 800 ml wody, dodać bulion, zagotować i trzymać na małym ogniu.
Krok 2
Przygotować duży rondel o grubym dnie. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć przez chwilę.
Krok 3
Wsypać ryż. Smażyć mieszając, aż ryż zrobi się lekko przezroczysty. Wlać chochelkę bulionu, gdy się wchłonie wlać następną. Często mieszając wlewać bulion, aż ryż będzie al dente.
Krok 4
Szpinak umyć. Wymieszać z ryżem. Podgrzewać jeszcze około 10 minut, przyprawić do smaku.
Krok 5
Wątróbkę pokroić na nieduże kawałki i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do ryżu.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej