
Składniki
2 sztuki
null
null
100 gramów
2 sztuki
1 litr
100 gramów
500 gramów
200 gramów
300 gramów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Gdy się zarumieni, dodaj ryż i mieszaj, aż stanie się przezroczysty.
Krok 2
Następnie dodaj wino i gotuj, aż płyn wyparuje.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski.
Krok 4
Dodaj połowę rosołu Knorr, paprykę pokrojoną w paski i gotuj bez przykrycia.
Krok 5
Gdy rosół wyparuje, dolej go jeszcze i gotuj, ryż ma być całkiem miękki.
Krok 6
Szynkę pokrój w kostkę i wraz z groszkiem dodaj do ryżu. Dopraw. Posyp żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej