Risotto z szynką i zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z szynką i zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

100 gramów

2 sztuki

1 litr

100 gramów

500 gramów

200 gramów

300 gramów

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Gdy się zarumieni, dodaj ryż i mieszaj, aż stanie się przezroczysty.

Krok 2

Następnie dodaj wino i gotuj, aż płyn wyparuje.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski.

Krok 4

Dodaj połowę rosołu Knorr, paprykę pokrojoną w paski i gotuj bez przykrycia.

Krok 5

Gdy rosół wyparuje, dolej go jeszcze i gotuj, ryż ma być całkiem miękki.

Krok 6

Szynkę pokrój w kostkę i wraz z groszkiem dodaj do ryżu. Dopraw. Posyp żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z szynką i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej