
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.
Krok 3
Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.
Krok 4
Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.
Krok 5
Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.
Krok 6
Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej