Risotto z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z porem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.

Krok 3

Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.

Krok 4

Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.

Krok 5

Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.

Krok 6

Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej