Risotto z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z porem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.

Krok 3

Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.

Krok 4

Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.

Krok 5

Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.

Krok 6

Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej