
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.
Krok 3
Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.
Krok 4
Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.
Krok 5
Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.
Krok 6
Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej