Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.
Krok 3
Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.
Krok 4
Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.
Krok 5
Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.
Krok 6
Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion cielęcy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej