Risotto z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z porem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.

Krok 3

Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.

Krok 4

Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.

Krok 5

Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.

Krok 6

Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej