Risotto z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z porem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.

Krok 3

Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.

Krok 4

Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.

Krok 5

Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.

Krok 6

Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej