PRZEPISY.PL
Risotto z porem - autor: blue_megi

Risotto z porem

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
29
osób dodało do Mniamlisty
29
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ryż na risotto 1 szklanka
  • por3 szt
  • masło4 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • parmezan1 szklanka
  • Krok 1

    W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Pory oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy na masło i przesmażamy mieszając przez kilka minut.
  • Krok 2

    Dodajemy ryż. Smażymy, aż stanie się przezroczysty.
  • Krok 3

    Wlewamy wino. Mieszamy, aż odparuje.
  • Krok 4

    Przygotowujemy bulion z kostki Knorr i 2 szklanek wrzątku.
  • Krok 5

    Dolewamy do ryżu po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn.
  • Krok 6

    Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Podajemy posypane parmezanem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion cielęcy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

168
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Trudne
4
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe