Grillowany patison z kolegami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowany patison z kolegami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szczypty

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalna wymieszana z przyprawą do mięs konorr grillujemy z dwóch stron.

Krok 2

Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna wymieszaną z przyprawą do mięs knorri grillujemy .

Krok 3

Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z pokruszoną mini kostką czosnkową knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej