Grillowany patison z kolegami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany patison z kolegami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalna wymieszana z przyprawą do mięs konorr grillujemy z dwóch stron.

Krok 2

Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna wymieszaną z przyprawą do mięs knorri grillujemy .

Krok 3

Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z pokruszoną mini kostką czosnkową knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej