Grillowany patison z kolegami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany patison z kolegami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szczypty

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalna wymieszana z przyprawą do mięs konorr grillujemy z dwóch stron.

Krok 2

Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna wymieszaną z przyprawą do mięs knorri grillujemy .

Krok 3

Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z pokruszoną mini kostką czosnkową knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej