Duszona wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, podlej połową szklanki wody i dodaj esencje Knorr oaz liść laurowy.

Krok 2

Duś około 20 minut co jakiś czas podlewają wodą. Dodaj cebulę, dopraw pieprzem. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Duś do wyparowania wody.

Krok 4

Mięso po oczyszczeniu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej