Duszona wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, podlej połową szklanki wody i dodaj esencje Knorr oaz liść laurowy.

Krok 2

Duś około 20 minut co jakiś czas podlewają wodą. Dodaj cebulę, dopraw pieprzem. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Duś do wyparowania wody.

Krok 4

Mięso po oczyszczeniu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej