
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, podlej połową szklanki wody i dodaj esencje Knorr oaz liść laurowy.
Krok 2
Duś około 20 minut co jakiś czas podlewają wodą. Dodaj cebulę, dopraw pieprzem. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Duś do wyparowania wody.
Krok 4
Mięso po oczyszczeniu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w grubą kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































