Duszona wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, podlej połową szklanki wody i dodaj esencje Knorr oaz liść laurowy.

Krok 2

Duś około 20 minut co jakiś czas podlewają wodą. Dodaj cebulę, dopraw pieprzem. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Duś do wyparowania wody.

Krok 4

Mięso po oczyszczeniu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej