Surówka z młodej kapusty z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty z pomidorami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

5 szczypt

3 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, posyp szczyptą cukru, dobrze wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Szalotki posiekaj, pomidora pokrój w drobną kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw pieprzem.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Na końcu wymieszaj z warzywami. Dodaj koperek i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 02.06.2018

    Tak nie sprawdzałem.Testujemy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej