Surówka z młodej kapusty z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty z pomidorami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

5 szczypt

3 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, posyp szczyptą cukru, dobrze wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Szalotki posiekaj, pomidora pokrój w drobną kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw pieprzem.

Krok 3

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Na końcu wymieszaj z warzywami. Dodaj koperek i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 02.06.2018

    Tak nie sprawdzałem.Testujemy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej