
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
null
1 łyżka
4 łyżki
2 szklanki
200 gramów
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka drobno posiekaj. Ryż ugotuj. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz, opłucz i posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, mięso, tymianek, sól i pieprz.
Krok 4
Następnie wsyp odsączony ryż i zalej gorącym rosołem wymieszanym z pastą pomidorową i posiekanymi orzechami.
Krok 5
Gotuj pod przykryciem, by ryż wchłonął cały płyn. Na koniec wstaw do piekarnika na 15 minut.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej