
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
null
1 łyżka
4 łyżki
2 szklanki
200 gramów
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka drobno posiekaj. Ryż ugotuj. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz, opłucz i posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, mięso, tymianek, sól i pieprz.
Krok 4
Następnie wsyp odsączony ryż i zalej gorącym rosołem wymieszanym z pastą pomidorową i posiekanymi orzechami.
Krok 5
Gotuj pod przykryciem, by ryż wchłonął cały płyn. Na koniec wstaw do piekarnika na 15 minut.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej