Pilaw z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

2 szklanki

200 gramów

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka drobno posiekaj. Ryż ugotuj. Orzechy posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, mięso, tymianek, sól i pieprz.

Krok 4

Następnie wsyp odsączony ryż i zalej gorącym rosołem wymieszanym z pastą pomidorową i posiekanymi orzechami.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem, by ryż wchłonął cały płyn. Na koniec wstaw do piekarnika na 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej