Pilaw z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

2 szklanki

200 gramów

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka drobno posiekaj. Ryż ugotuj. Orzechy posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, mięso, tymianek, sól i pieprz.

Krok 4

Następnie wsyp odsączony ryż i zalej gorącym rosołem wymieszanym z pastą pomidorową i posiekanymi orzechami.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem, by ryż wchłonął cały płyn. Na koniec wstaw do piekarnika na 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej