
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię wydrąż z nasion i pokrój ją na mniejsze kawałki. Kawałki dyni wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (pieczenie góra/dół). Dynię piecz około 25-35 minut, do jej miękkości. Sprawdzaj ją widelcem. Potem obierz ze skórki.
Krok 2
Upieczone kawałki dyni, pomidory suszone, olej, posiekany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i chili umieść zmiksuj na gładko.
Krok 3
Podawaj z pieczywem lub jako sos do makaronu
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej