Pasta z pieczonej dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczonej dyni

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię wydrąż z nasion i pokrój ją na mniejsze kawałki. Kawałki dyni wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (pieczenie góra/dół). Dynię piecz około 25-35 minut, do jej miękkości. Sprawdzaj ją widelcem. Potem obierz ze skórki.

Krok 2

Upieczone kawałki dyni, pomidory suszone, olej, posiekany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i chili umieść zmiksuj na gładko.

Krok 3

Podawaj z pieczywem lub jako sos do makaronu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej