Hummus z burakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hummus z burakiem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 230 stopni. Buraki ułożyć na blaszce i piec ok. 30-35 minut. Upieczone buraki odstawić do ostudzenia. Obrać i pokroić na kawałki.

Krok 2

Zmiksować i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ciecierzycę, tymianek, sok z cytryny, sól, pieprz i oliwę.

Krok 3

Podawać z pieczywem lub krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej