Hummus z burakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hummus z burakiem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 230 stopni. Buraki ułożyć na blaszce i piec ok. 30-35 minut. Upieczone buraki odstawić do ostudzenia. Obrać i pokroić na kawałki.

Krok 2

Zmiksować i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ciecierzycę, tymianek, sok z cytryny, sól, pieprz i oliwę.

Krok 3

Podawać z pieczywem lub krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hummus z burakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej