Frytki zwykłe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki zwykłe

Autor: yaroslaw

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone w drobne paseczki ziemniaki, wrzucić na patelnię zalaną olejem z dodatkiem smalcu i mąki tortowej.

Krok 2

Piec na patelni jednocześnie mieszając ziemniaki aż do zarumienienia się.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą już obsmażone wyłożyć na talerzyk i odrobinę posolić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki zwykłe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej