
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w drobne paseczki ziemniaki, wrzucić na patelnię zalaną olejem z dodatkiem smalcu i mąki tortowej.
Krok 2
Piec na patelni jednocześnie mieszając ziemniaki aż do zarumienienia się.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą już obsmażone wyłożyć na talerzyk i odrobinę posolić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej