
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w drobne paseczki ziemniaki, wrzucić na patelnię zalaną olejem z dodatkiem smalcu i mąki tortowej.
Krok 2
Piec na patelni jednocześnie mieszając ziemniaki aż do zarumienienia się.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą już obsmażone wyłożyć na talerzyk i odrobinę posolić.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej