Pasta do chleba z kiełków pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skręć pszenicę w maszynce.

Krok 2

Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.

Krok 3

Podobnie uczyń z porem i selerem.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej