Pasta do chleba z kiełków pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 łyżka

0.7 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skręć pszenicę w maszynce.

Krok 2

Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.

Krok 3

Podobnie uczyń z porem i selerem.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej