Pasta do chleba z kiełków pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skręć pszenicę w maszynce.

Krok 2

Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.

Krok 3

Podobnie uczyń z porem i selerem.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza makaronowa z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej