Pasta do chleba z kiełków pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skręć pszenicę w maszynce.

Krok 2

Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.

Krok 3

Podobnie uczyń z porem i selerem.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej