Pasta do chleba z kiełków pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skręć pszenicę w maszynce.

Krok 2

Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.

Krok 3

Podobnie uczyń z porem i selerem.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z kiełków pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej