Kremowy por z serem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy por z serem i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

300 mililitrów

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym

Krok 2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 3

Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej