Kremowy por z serem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy por z serem i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

300 mililitrów

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym

Krok 2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 3

Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej