Kremowy por z serem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy por z serem i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

300 mililitrów

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym

Krok 2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 3

Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej