Kremowy por z serem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kremowy por z serem i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

300 mililitrów

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym

Krok 2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 3

Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej