
Składniki
16 sztuk
300 mililitrów
1 szklanka
1 opakowanie
0.5 szklanki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym
Krok 2
Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.
Krok 3
Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.
Krok 4
Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej