Kremowy por z serem i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

300 mililitrów

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym

Krok 2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 3

Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy por z serem i migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej