Sałatka z jajkami i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajkami i papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 sztuki

0.25 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Cebulę i szczypiorek pokroić drobno, wymieszać ze sobą. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną.

Krok 2

Rodzynki namoczyć we wrzącej herbacie. Parzyć około 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Krok 3

Sos paprykowo ziołowy Knorr wymieszać ze śmietaną i płaską łyżką dżemu. Sosem polać wcześniej wymieszane składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej