Sałatka z jajkami i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajkami i papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 sztuki

0.25 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Cebulę i szczypiorek pokroić drobno, wymieszać ze sobą. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną.

Krok 2

Rodzynki namoczyć we wrzącej herbacie. Parzyć około 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Krok 3

Sos paprykowo ziołowy Knorr wymieszać ze śmietaną i płaską łyżką dżemu. Sosem polać wcześniej wymieszane składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajkami i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka ryżowa po Włosku
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej