
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
3 sztuki
0.25 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Cebulę i szczypiorek pokroić drobno, wymieszać ze sobą. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną.
Krok 2
Rodzynki namoczyć we wrzącej herbacie. Parzyć około 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Krok 3
Sos paprykowo ziołowy Knorr wymieszać ze śmietaną i płaską łyżką dżemu. Sosem polać wcześniej wymieszane składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































