
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
4 łyżki
null
450 gramów
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.
Krok 2
Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.
Krok 3
Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej