Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

4 łyżki

null

450 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 2

Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.

Krok 3

Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej