Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

4 łyżki

null

450 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 2

Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.

Krok 3

Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej