Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

4 łyżki

null

450 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 2

Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.

Krok 3

Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej