Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

4 łyżki

null

450 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 2

Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.

Krok 3

Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa z czerwoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej