
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
4 łyżki
null
450 gramów
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę białą i czerwoną wymieszaj z papryką, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki.
Krok 2
Sok z cytryny rozprowadź z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, polej sosem składniki.
Krok 3
Sałatę umyj i odsącz, poszarp liście i ułóż na salaterce. Na środek wyłóż sałatę, udekoruj natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej