grillowane szaszłyki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

grillowane szaszłyki z warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczarki, cukinię i cebulę kroimy w plasterki. Wszystko nacieramy oliwą.

Krok 2

Mięso posypujemy solą, pieprzem i obficie przyprawą KNORR z cytryną i koperkiem. Warzywa posypujemy pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 3

Grillujemy do miękkości i zrumienienia. Możemy podać z czosnkowym sosem sałatkowym KNORR.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej