grillowane szaszłyki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

grillowane szaszłyki z warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczarki, cukinię i cebulę kroimy w plasterki. Wszystko nacieramy oliwą.

Krok 2

Mięso posypujemy solą, pieprzem i obficie przyprawą KNORR z cytryną i koperkiem. Warzywa posypujemy pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 3

Grillujemy do miękkości i zrumienienia. Możemy podać z czosnkowym sosem sałatkowym KNORR.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej