grillowane szaszłyki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

grillowane szaszłyki z warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczarki, cukinię i cebulę kroimy w plasterki. Wszystko nacieramy oliwą.

Krok 2

Mięso posypujemy solą, pieprzem i obficie przyprawą KNORR z cytryną i koperkiem. Warzywa posypujemy pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 3

Grillujemy do miękkości i zrumienienia. Możemy podać z czosnkowym sosem sałatkowym KNORR.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • grillowane szaszłyki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej