Pakora - warzywa po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pakora - warzywa po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, kmin rzymski, chili i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na cząstki, ziemniaki i banany na plasterki.

Krok 4

Do chutneyu dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5

Rozgrzej olej, warzywa zanurzaj w cieście i wrzucaj do oleju. Smaż na złoto.

Krok 6

Następnie wyciągaj usmażone warzywa i odsączaj. Podawaj z chutneyem.

Krok 2

Wlej 275 ml wody i zmiksuj na gładkie ciasto, po czym odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej