
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
200 gramów
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, kmin rzymski, chili i przyprawę Knorr.
Krok 3
Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na cząstki, ziemniaki i banany na plasterki.
Krok 4
Do chutneyu dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.
Krok 5
Rozgrzej olej, warzywa zanurzaj w cieście i wrzucaj do oleju. Smaż na złoto.
Krok 6
Następnie wyciągaj usmażone warzywa i odsączaj. Podawaj z chutneyem.
Krok 2
Wlej 275 ml wody i zmiksuj na gładkie ciasto, po czym odstaw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej