
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
200 gramów
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, kmin rzymski, chili i przyprawę Knorr.
Krok 3
Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na cząstki, ziemniaki i banany na plasterki.
Krok 4
Do chutneyu dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.
Krok 5
Rozgrzej olej, warzywa zanurzaj w cieście i wrzucaj do oleju. Smaż na złoto.
Krok 6
Następnie wyciągaj usmażone warzywa i odsączaj. Podawaj z chutneyem.
Krok 2
Wlej 275 ml wody i zmiksuj na gładkie ciasto, po czym odstaw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej