Pakora - warzywa po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pakora - warzywa po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, kmin rzymski, chili i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na cząstki, ziemniaki i banany na plasterki.

Krok 4

Do chutneyu dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5

Rozgrzej olej, warzywa zanurzaj w cieście i wrzucaj do oleju. Smaż na złoto.

Krok 6

Następnie wyciągaj usmażone warzywa i odsączaj. Podawaj z chutneyem.

Krok 2

Wlej 275 ml wody i zmiksuj na gładkie ciasto, po czym odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
3 bit na krakersach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej