
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
4 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.
Krok 2
Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.
Krok 4
Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.
Krok 5
Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej