Zupa drobiowa z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa drobiowa z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

4 szklanki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.

Krok 2

Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.

Krok 4

Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 5

Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej