Zupa drobiowa z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa drobiowa z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

4 szklanki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.

Krok 2

Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.

Krok 4

Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 5

Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej