Zupa drobiowa z melonem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 sztuka

4 szklanki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.

Krok 1

Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.

Krok 1

Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.

Krok 1

Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 1

Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej