PRZEPISY.PL
Zupa Tajska  - autor: Wokalista

Zupa Tajska

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • cebula1 szt
  • zielona część pora1 szt
  • mała cukinia1 szt
  • fasolka szparagowa zielona200 g
  • kalmary krążki mrożone100 g
  • Krok 1

    Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.
  • Krok 2

    Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

6
osób dodało do Mniamlisty
30''
1
Łatwe
9
osób dodało do Mniamlisty
45''
3
Łatwe
51
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
97
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe