Zupa Tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tajska

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 2

Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej