Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa Tajska

Zupa Tajska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: Wokalista

Zupa Tajska - składniki:

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • zielona część pora - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa zielona - 200 gramów
  • kalmary krążki mrożone - 100 gramów

Zupa Tajska - Sposób przygotowania:

  1. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.
  2. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA TAJSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

2

Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

  • 3
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

salatki z gyrosem, Grillowana ciabatta z pstrągiem, Dipy, Szybka sałatka do grilla, Przepis z ziemniaki ser zapiekane, Sałatka z mielonką wieprzową, obiad z piersi z kurczaka, Przepis z ZAPIEKANKA drobiowa, Kalafior, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kurczak w miodowej marynacie, Naleśniki, klops mielony, Pasta koperkowo-jajeczna, Pierogi, Ostra zupa gulaszowa, Przepis z zapiekanki z warzyw, Żeberka, Przepis z przepisy na sałatki, Mleczny ryż, Ryż, zapiekanka z mozzarelli, Przepis z farsz do pierogów ze szpinakiem, szparagi zolte, Krem z brokułów z migdałami, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Elegancki koktajl łososiowy, Sos beszamelowy , Przepis z pieczarki gotowane, Słynna sałatka Waldorf, Przepis z obiad z ryb, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Nadziewane jajka Wielkanocne , Młoda ze śmietaną, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kutia, Czarny stek, ciasto na o, Kotlet de volaille - VIDEO, Żeberka z chilli, Azjatycki kurczak z warzywami, Sałatki z kurczakiem, Lasagne, Kurczak z grilla po indyjsku, Gulasz po polsku - VIDEO, Papryka, Gulasz wołowy z musztardą, naczynie zaroodporne, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Zapiekanka po rzymsku, dania z łopatki wieprzowej -, Przepis z mozzarella knorr, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Grillowany kurczak na ostro, Spaghetti a la carbonara, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Przepis z schab a la stroganoff, Elegancki tort szwarcwaldzki, Wątróbka duszona w porach, Karkówka, Zupa pomidorowa, jak zrobić szpinak