Polewka piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.

Krok 2

Warzywa wrzuć na rozgrzane masło* i uduś.

Krok 3

Zalej piwem i zmiksuj.

Krok 4

Dodaj śmietanę i mąkę, po czym dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Dolej wino i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Zobacz również