
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
100 gramów
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.
Krok 2
Warzywa wrzuć na rozgrzane masło* i uduś.
Krok 3
Zalej piwem i zmiksuj.
Krok 4
Dodaj śmietanę i mąkę, po czym dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Dolej wino i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej