Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
100 gramów
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.
Krok 2
Warzywa wrzuć na rozgrzane masło* i uduś.
Krok 3
Zalej piwem i zmiksuj.
Krok 4
Dodaj śmietanę i mąkę, po czym dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Dolej wino i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej