Polewka piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.

Krok 2

Warzywa wrzuć na rozgrzane masło* i uduś.

Krok 3

Zalej piwem i zmiksuj.

Krok 4

Dodaj śmietanę i mąkę, po czym dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Dolej wino i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

Zobacz również