Smażony schab z sałatką i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony schab z sałatką i ryżem

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 plastrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso płuczemy, odrobinę rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawami a nast.

Krok 2

Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek

Krok 3

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy razem z sałatka z zielonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej