Smażony schab z sałatką i ryżem

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

88

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso płuczemy, odrobinę rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawami a nast.

Krok 2

Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek

Krok 3

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy razem z sałatka z zielonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony schab z sałatką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej