Barszczyk z jabłkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z jabłkową nutą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

5 sztuk

2 sztuki

25 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 dekagramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.

Krok 2

Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Bernadetta

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa paprykowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej