Barszczyk z jabłkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z jabłkową nutą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

5 sztuk

2 sztuki

25 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 dekagramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.

Krok 2

Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Bernadetta

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa krem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej