Barszczyk z jabłkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z jabłkową nutą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.

Krok 2

Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Bernadetta

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej