
Składniki
10 dekagramów
5 sztuk
2 sztuki
25 dekagramów
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
70 dekagramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.
Krok 2
Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 3
Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej