Składniki
70 dekagramów
25 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.
Krok 2
Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 3
Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej