Barszczyk z jabłkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z jabłkową nutą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.

Krok 2

Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Bernadetta

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej